OPĆI UVJETI

 

Predugovorne obavijesti omogućavaju Kupcu da prije nego što sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje i raskid ugovora.

Općim uvjetima poslovanja uređuju se uvjeti poslovanja i kupoprodaje preko mrežne trgovine www.nepoderivo.hr, odnosno postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih u internetskoj trgovini www.nepoderivo.hr te međusobni odnosi i obveze Prodavatelja i Kupca.

Prodavatelj je Plankos d.o.o.

Kupac je svaka pravna ili fizička osoba koja ima poslovnu sposobnost te izvrši narudžbu preko mrežne trgovine www.nepoderivo.hr

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac.

Opći uvjeti poslovanja i predugovorne obavijesti čine sastavni dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom kupljenog proizvoda, te će narudžba i sklapanje ugovora o kupoprodaji biti mogući tek nakon što Kupac potvrdi da je s njima suglasan. Prodavatelj zadržava pravo izmjene ovih uvjeta u svako vrijeme, a navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim mrežnim stranicama.

Ponuda proizvoda i cijene

Zbog prirode poslovanja putem interneta, ponuda i cijene u Internet trgovini nepoderivo.hr  ažuriraju se i mijenjaju često. Cijena je ista kako za registrirane korisnike tako i za goste internet trgovine.

Sve cijene sadrže PDV.

Cijene vrijede u trenutku narudžbe i nemaju rok valjanosti.

Rasprodani artikli

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od artikala iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla, kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonom.

Narudžbe i cijene

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja Plankos d.o.o. i Kupca u internet trgovini nepoderivo.hr sklopljen je onog trenutka, kada nepoderivo.hr pošalje kupcu prvu poruku elektronskim putem o potvrdi narudžbe. Od tog trenutka sve cijene i uvjeti su fiksni i vrijede kako za Plankos d.o.o. tako i za Kupca.

 Dostava

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe DPD , a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku kada je dostupna u skladištu od zaprimanja uplate (virman, pouzeće, kartično Tcom – Payway).

Dostava iznosi 35 kn za sve narudžbe na području Republike Hrvatske.

Nepoderivo.hr je registrirana domena tvrtke Plankos d.o.o.

NAČINI PLAĆANJA

 

Plaćanje odabranih proizvoda u mrežnoj trgovini https://nepoderivo.hr moguće je na sljedeće načine:

1. Plaćanje pouzećem: Kupac odabrani proizvod može platiti pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja robe. Novac preuzima djelatnik dostavne službe koja je dostavila proizvod.

2. Internet bankarstvom: Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.

3. Tcom Payway – Kod online plaćanja kreditnim karticama transakcija se vrši preko PayWay T-com servera. Plaćanje se vrši American Express, Diners, Maestro i Mastercard karticama bez rata.

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

Izjava o prikazu valute

Sve cijene na web shopu Nepoderivo.hr su izražene u kunama. Samo plaćanje vrši se u kunama.

Primjedbe i prigovori

Sukladno čl. 10 ZZP, Internet trgovina Nepoderivo.hr (Plankos d.o.o.) omogućava da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na e-mail: kontakt@nepoderivo.hr
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA (OD 15. 2. 2016.)

Posebnom regulativom Europske unije od 15. 2. 2016., u cijeloj EU, sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme (klik na link).
Prevedeno, ako naiđete na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na linku ODR platforme.

Dobro je znati kako platformu mogu koristiti potrošači i trgovci. Prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Raskid ugovora, povrati, reklamacije, zamjena robe

Prodajno osoblje Nepoderivo.hr jamči Vam vrhunsku uslugu i ostvarenje maksimalne vrijednosti za novac.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Umanjenje vrijednosti određuje službeni servis ili dobavljač.

VAŽNO: Za hranu, dodatke prehrani, kozmetiku i parfeme temeljem Zakona nema prava na jednostrani raskid Ugovora!

Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti prodavatelja. Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac za raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom i originalnom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam: U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP).

Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već se može raditi procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Proizvode (povrati, reklamacije, zamjena robe) potrebno je dostaviti na adresu:

Plankos d.o.o.

 

Ulica Braće Radić odvojak 54

10410 Velika Gorica
mail: info@nepoderivo.hr
info tel: 00385976474072

Povrat i reklamacija proizvoda

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • Isporuka robe koja nije naručena
  • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

Ne odobravamo povrate korištenih, a ispravnih proizvoda

 Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.  Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo Vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Plankos d.o.o.. na info broj ili mail adresu kontakt@Nepoderivo.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Plankos d.o.o.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Ne odobravamo povrat ni zamjenu određenih proizvoda

 Posebni uvjeti za zamjene i povrate nekih artikala:

  • Čarape: zbog higijenskih mjera, sigurnosti i brige prema našim Kupcima, nije moguće zamijeniti ili vratiti čarape
  • Naočale
  • Kape
  • Šilterice
  • Sve proizvode koji se odnose na kućne ljubimce

Važno je znati: Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom!

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo Vas da usporedite primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču jer naknadne reklamacije ne uvažavamo.

U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, trgovac će nadoknaditi kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti.

Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje Vaše vlasništvo.
Prodavatelj je dužan u roku od 14 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos uvećan za zatezne kamate, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Plankos d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Plankos d.o.o.. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA (VRIJEDI OD 1.11.2014.)

Kod online plaćanja kreditnim karticama transakcija se vrši preko PayWay T-com servera. Plaćanje se vrši American Express, Diners, Maestro i Mastercard karticama bez rata.

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

Informacije o tvrtki:

Plankos d.o.o.
Supilova 11

10 000 Zagreb

Adresa elektroničke pošte:

info@nepoderivo.hr

Info telefon:

+385976474072

Webshop je otvoren za narudžbe od 0-24, a pitanja vezana uz web kupovinu možete slati na email info@nepoderivo.hr

 

Tvrtka upisana u trgovački registar:

OIB: 01881224294
MB: 03818420
Žiro račun: 2402006-1100050737
IBAN: HR1124020061100050737
SWIFT: ESBCHR22
Banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Adresa sjedišta: Supilova 11, 10000 Zagreb
Adresa skladišta: Ul. Braće Radić odvojak 54, 10410 Velika Gorica
Internet stranica: www.plankos.com
E-Pošta: info@nepoderivo.hr
Temeljni kapital: 1,219,000.00 kn